Tektanken

Produktudvikling i plast - fra ide til færdigt emne


Dato og tid

Onsdag d. 2. oktober 2019 kl. 09:00 til 14:00

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 1. oktober 2019 kl. 16:00

Sted

VIA University College
Chr. M Østergaards Vej 4
8700 Horsens
Denmark

Arrangør

Tektanken
+45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk

Et samarbejde mellem
  og  

Læs mere om VIA University College her

Plast er kommet for at blive. Og måske uden egentlig at være bevidst om det, rører vi ved noget lavet i plast i dette sekund. Oplev en maskiningeniør med speciale i plastik, der kan indføre dig i, hvordan man udvikler plastemner og følger processen fra start til slut.

OPLEVELSER OG AKTIVITETER HOS VIRKSOMHEDEN
Med udgangspunkt i forskellige plastemner vil maskiningeniøren fortælle, hvordan de hver især er blevet til. Pigerne vil også høre om, hvor sjovt det er at være med i udviklingsprocessen fra ide til færdigt produkt og om hvordan man bruger sin kreativitet til at finde løsninger til fremstilling af nye produkter, men også til tilblivelsen af nye, indbyggede funktioner.  

Derefter får pigerne mulighed for selv at bringe deres kreative evner i spil, når de skal være med til at udvikle en lampe(skærm) i formbart plast. Undervejs skal de snakke om tankerne bag og tilblivelsen af en sådan lampe. Pigerne skal blandt andet diskutere materialevalg og sammenspil med andre komponenter som f.eks. en fatning.

Sidst på dagen får pigerne lov at få lampen med hjem.

Se program for dagen HER.

EMNEFELT OG PROBLEMSTILLINGER
Hvordan udvikler man plastemner fra start til slut? Hvad skal man overveje, når man vælger plasttype til en bestemt funktion? Hvad laver en maskiningeniør med speciale i plastik?

Kom og hør svarene fra en maskiningeniør med speciale i plast, som vil fortælle om de kreative processer, der arbejdes med i hendes profession.

 

Tektanken logo
Broen mellem skoler og virksomheder

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Tektanken
+45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk