Tektanken

En lys fremtid


Dato og tid

Onsdag d. 12. september 2018 kl. 09:00 til 15:00

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 31. august 2018 kl. 16:00

Sted

DTU, Danmarks Tekniske Universitet
Anker Engelunds Vej 1, bygning 340
2800 Lyngby
Denmark

Arrangør

Tektanken
+45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk

Et samarbejde mellem
  ogDTU logo
Læs mere om DTU her


DTU Fotonik inviterer indenfor i en verden af lys - fra solenergi til laser og internet.
 

OPLEVELSER OG AKTIVITETER HOS VIRKSOMHEDEN
DTU Fotonik byder velkommen indenfor i vores nye bygning med state-of-the-art laboratorier, undervisningsfaciliteter og innovationsmiljøer. Vi har tilrettelagt en dag, hvor vi ser på tre helt forskellige områder indenfor forskningen i lys:

Solenergi  - er den største vedvarende energiressource i verden. Solenergi kan omdannes og anvendes til bl.a. varme og elektricitet. Bliv klogere på, hvordan forskningen kan gøre den til en af de vigtigste bæredygtige energikilder i fremtiden (foredrag & øvelser).

Internet of Things  - er et netværk af forbundene ting - f.eks. el-målere, køleskabe, biler og ure forbundet via internettet. Bliv klogere på, hvordan IoT kan anvendes til at effektivisere og optimere ressourcer og services, fx til styring af indeklima eller når køleskabet selv registrerer, hvornår og hvad, der skal købes ind. Og sæt dig ind i teknologien bag IoT med Arduino-enheder, der muliggør nem og hurtig udvikling af prototyper.

Laseren  - er et centralt instrument i næsten al forskning og udvikling, og bruges også til mange dagligdags opgaver – muligvis uden man opdager det. Laseren er grundlaget for vores forståelse af vigtige fænomener i naturen.

Program for dagen forventes offentliggjort her på siden medio august 2018.

ENMEFELT OG PROBLEMSTILLINGER
Vil du  have et indblik i forskningen i  lysets natur og alle de måder, hvorpå man kan kontrollere og bruge lys? En forskning, der bl.a. er med til at underbygge FN verdensmål om at skabe bæredygtig udvikling og løsninger på mange af verdens udfordringer inden for energi, sundhed og kommunikation?

Brug besøget som perspektiverende ift. faget fysik, som inspiration til SRP emne og/eller som indspark i elevernes karrierelæring.
 

OBS!
Kan kun bookes af 2.-3. g med fysik og/eller matematik på A-/B-niveau.Tektanken logo
Broen mellem skoler og virksomheder

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Tektanken
+45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk