Hop til hovedindholdet

Naturvidenskabernes Hus logo

Magneter og stofskifte


Dato og tid

Onsdag d. 12. september 2018 kl. 09:00 til 13:00

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 31. august 2018 kl. 16:00

Sted

DTU, Danmarks Tekniske Universitet, Anker Engelunds Vej 1, Bygning 101A, 2800 Kgs. Lyngby DTU, Danmarks Tekniske Universitet
Anker Engelunds Vej 1, Bygning 101A
2800 Kgs. Lyngby

Magneter og stofskifte


Arrangementsbeskrivelse

Et samarbejde mellem
  og
DTU logo
Læs mere om DTU her


Bliv klogere på hyperpolarisering, der forstærker signalet fra MR-scanninger og åbner et vindue ind til levende cellers stofskifte.

OPLEVELSER OG AKTIVITETER HOS VIRKSOMHEDEN
På Girls’ Day in Science lærer pigerne, hvordan hyperpolariseret MR fungerer, når de får konkrete eksempler på, hvad teknologien kan bruges til - forskningsmæssigt, kommercielt og i behandling af patienter.

Pigerne får muligheden for at lave eksperimenter relateret til stofskifte i et af universitetets mange laboratorier.

Derudover fårpigerne en kort introduktion til uddannelsesretningen Medicin og Teknologi, som DTU og Københavns Universitet kører sammen.

Undervejs i forløbet kommer pigerne til at snakke med kvinder med vidt forskellig baggrunde, erfaringer og uddannelsesforløb. De vil blandt andet møde forskere, som har erfaring med at starte egen virksomhed, samt yngre forskere og studerende, som står midt i at skulle beslutte sig for, hvilken vej deres karriere skal gå.

Program for dagen forventes offentliggjort her på siden medio august 2018. 

EMNEFELT OG PROBLEMSTILLINGER
Grundforskningscenteret HYPERMAG inviterer indenfor i anledning af Girls' Day In Science. Vi forsker i hyperpolarisering, en relativt ny teknologi opfundet på DTU. Hyperpolarisering kan forstærke signalet fra MR-scanninger, og det giver os mulighed for at se ting og følge processer, som man ikke før har kunnet observere. Hyperpolariseret MR åbner et vindue ind til levende cellers stofskifte, så man kan følge deres reaktion på sygdom, behandling eller anden påvirkning.

Vi arbejder tværdisciplinært med blandt andet fysik, instrumentering, billeddannelse, billedanalyse og hyperpolariserings anvendelser inden for medicin, biologi og kemi. Der er masser af grundvidenskabelige udfordringer at få styr på, men samtidig er vi alligevel så langt, at der netop er givet tilladelse til de første danske forsøg med hyperpolariseret MR på kræftpatienter på Skejby Hospital.

Brug besøget som perspektiverende ift. fagene fysik, kemi og biologi, som inspiration til SRP emne og/eller som indspark i elevernes karrierelæring.


OBS! 
Kan kun bookes af gymnasiepiger med den naturfaglige linje



 

Tektanken logo
Broen mellem skoler og virksomheder

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >