Tektanken

Taler du i koder?


Dato og tid

Onsdag d. 12. september 2018 kl. 12:00 til 16:00

Tilmeldingsfrist

Søndag d. 9. september 2018 kl. 16:00

Sted

Netcompany
Grønningen 17
1270 København K
Denmark

Arrangør

Tektanken
+45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk

Et samarbejde mellem
Tektanken logo  og  Netcompany logo
Læs mere om Netcompany her


Vi lever i dag i en verden, hvor digitalisering fundamentalt ændrer samfund, virksomheder og måden vi lever vores liv på. Hos Netcompany får piger en unik chance for at komme inden for i et IT-konsulenthus, der specialudvikler og implementerer digitale løsninger til virksomheder verden over.


OPLEVELSER OG AKTIVITETER HOS VIRKSOMHEDEN
Dagen starter med en kort introduktion til Netcompany. Her får pigerne et indblik i, hvordan hverdagen er hos et af landets største IT-konsulenthuse, der leverer brugerbaserede digitale løsninger til en bred vifte af virksomheder.

Derefter kommer pigerne på en tur rundt i huset, hvor de vil opleve, hvordan medarbejderne arbejder sammen på tværs af afdelinger, når forskellige fagligheder kommer i spil. 

Under besøget vil pigerne møde Dzenita, der er en af virksomhedens kvindelige udviklere. Dzenita vil fortælle om hendes motivation for at vælge en uddannelse inden for IT, hendes karrierevalg og om hvordan tilfældigheder førte hende til jobbet som udvikler hos Netcompany.

Pigerne vil desuden blive stillet en lille opgave, hvor både deres kreative og kommunikative evner vil blive sat i spil, når de to og to skal forsøge at tegne en speficik tegning ved udelukkende at beskrive den med ord. 

Som afslutning på dagen vil pigernes tekniske færdige komme på prøve, når de af de to kvindelige medarbejdere vil blive guidet til at kunne udvikle en af virksomhedens mange hjemmesider. ved at benytte kodning skal pigerne fremstille et element på en hjemmeside, der både skal indholde farver og tekst.

Program for dagen findes HER.

EMNEFELT OG PROBLEMSTILLINGER
Hvad ligger der bag udviklingen af et IT-system? Hvordan kommer man frem til, hvad der er den mest optimale løsning for den enkelte kunde? Og hvorfor er det egentlig så vigtigt, at designere, udviklere og andre faggrupper arbejder tæt sammen, når et nyt system skal laves?

Alt dette og meget mere får pigerne svar på, når de bliver inviteret inden for hos Netcompany – et IT-konsulenthus, hvor digital transformation er i højsædet.

FORBEREDELSER FORUD FOR BESØGET
Pigerne skal forud for besøget hos Netcompany:

  • Besøge virksomhedens hjemmeside og undersøge, hvilke produkter/services de tilbyder.
  • Undersøge hvad det vil sige at kode. Der kan for eksempel findes inspiration i bogen Lær at kode
  • Forberede spørgsmål til de to rollermodeller om deres karrierevalg og/eller tanker ifm. uddannelse

 
EFTERBEHANDLING
Efter besøget hos Netcompany kan pigerne med fordel arbejde videre med kodning.

 

Tektanken logo
Broen mellem skoler og virksomheder

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Tektanken
+45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk