Tektanken

Rent drikkevand med bæredygtig teknologi


Dato og tid

Onsdag d. 2. oktober 2019 kl. 09:00 til 15:00

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 23. september 2019 kl. 16:00

Sted

Grundfos Center, Poul Due Jensensvej 23, 8850 Bjerringbro Grundfos Center
Poul Due Jensensvej 23
8850 Bjerringbro

Arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk

Et samarbejde mellem
  ogGrundfos logo
Læs mere om Grundfos her

Verden har store udfordringer når det kommer til rent drikkevand og klimaforandringer som følge af et voksende energibehov. Kan nye teknologier bidrage til mere bæredygtige løsninger til glæde for mennesker og klima? Det vil pigerne blive klogere på.

OPLEVELSER OG AKTIVITETER HOS VIRKSOMHEDEN
Dagen starter med en kort introduktion til Grundfos’ særlige historie og de udfordringer, som virksomhedens teknologier arbejder på at løse. 

Herefter skal pigerne løse opgave, der knytter sig til nogle af Grundfos’ kerneopgaver: Vandrensning og udvikling af fremtidens pumper. 

Rikke, der er Water Treatment Specialist, og Helena, der er Laboratory Technician, vil arbejder sammen med pigerne i en workshop, hvor de afsøger metoder til at rense vand og perspektiverer til Grundfos’ Life-Link program. 

Maryam, der er Senior Development Engineer, vil vejlede pigerne i de simulationsprogrammer, som hun bruger i sit arbejde med optimering af pumpers funktioner. 

Pigerne får også en rundvisning af Maria, som er Operation Manager i en højteknologisk produktionsenhed på Grundfos. 

Se program for dagen HER. 

EMNEFELT OG PROBLEMSTILLINGER 
Grundfos er fokuseret på at udvikle teknologier, som bidrager til at løse væsentlige globale udfordringer; Næsten 700 millioner mennesker har ikke adgang til rent drikkevand og Ineffektiveteknologier er skyld i et unødvendigt højt udslip af drivhusgasser

Det er blandt andet arbejdet med at skabe løsninger på de udfordringer, der motiverer de kvindelige ingeniører, som pigerne vil møde på dagen. De vil også fortælle om baggrunden for deres karrierevalg og hvordan de oplever Grundfos som arbejdsplads. 

Indholdet på dagen kan med fordel bruges som inspiration til naturfagsundervisningen og SRO

FORBEREDELSER FORUD FOR BESØGET
Eleverne 

  • Se film om Grundfos
  • Pigerne skal også have kendskab til FN’s bæredygtighedsmål.  

Læreren 

  • Står for rekruttering af interesserede 1.G piger til besøget. Vis her Grundfos film og brug powerpointoplæg fra Grundfos i relevante klasser, for at informere pigerne om tilbuddet (oplægget kommer ca. medio august). 
  • Indhente oplysninger om de deltagende piger ift. særlige madbehov, som oplyses til Grundfos minimum 2 uger før besøget. 

På selve dagen forventes den medfølgende underviser at deltage, særligt ved i dialog med pigerne at perspektivere indholdet til deres undervisning og studieretningsvalg.


MATERIALER
Kort over Grundfos

 

Tektanken logo
Broen mellem skoler og virksomheder

Kontaktinformationer til arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk