Naturvidenskabernes Hus - Tektanken logo

Bæredygtig energi nu - og i fremtiden


Dato og tid

Onsdag d. 2. oktober 2019 kl. 08:45 til 16:00

Tilmeldingsfrist

Søndag d. 15. september 2019 kl. 23:00

Sted

Avedøreværket, Hammerholmen 50, 2650 Hvidovre Avedøreværket
Hammerholmen 50
2650 Hvidovre

Bæredygtig energi nu - og i fremtiden


Et samarbejde mellem 
 
og  Ørsted logo
Læs mere om Ørsted her


Vil du være med til at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi? Vil du være med til at sætte fart på en grøn økonomi og social udvikling samt gøre Jorden til et renere sted? Hos Ørsted gør vi en forskel, når viden og teknologi er med til at skabe en grønnere fremtid.

OPLEVELSER OG AKTIVITETER MEDVIRKSOMHEDEN
Dagen starter med en introduktion til Ørsted og dagens program. Deltagerne vil gennem workshops arbejde med de reelle klimaudfordringer, Ørsteds medarbejdere arbejder med for at sikre en fremtid, der udelukkende kører på grøn energi.

Grupperne vil blive guidet af Ørsteds kvindelige science, IT og engineering talenter, der undervejs vil fortælle om deres uddannelsesvalg og karriereovervejelser.

Hele dagen vil blive afholdt på Avedøreværket, der er et konkret eksempel på omstilling fra fossilt brændsel til bæredygtig grøn biomasse.

Workshop 1: Havvind er grøn energi
Verden skriger på grøn energi og action for at løse klimaudfordringerne. Ørsted er verdensledende indenfor havvind, og er i dag blevet en global virksomhed, der arbejder på at stille havmøller op i USA, Asien og Nordeuropa. Men hvor og hvordan gør man det bedst? Deltagerne vil blive kastet ud i konkrete opgaver indenfor vindenergi.

Workshop 2: Bioenergi – udnyttelse af restprodukter – nye brændsler og energiformer
Ørsted har allerede besluttet at udfase brugen af kul i år 2023 og har ombygget kraftværkerne til fyring med bæredygtig biomasse. Det giver en række nye udfordringer at lære at håndtere nye brændsler, men vi arbejder også på at udnytte nye teknologier til udnyttelse af restprodukter og andre alternative energiformer. Deltagerne vil blive kastet ud i konkrete opgaver indenfor Bioenergi.

Workshop 3: IT i et grønt energiselskab -  Digitalisering af en global virksomhed
Ørsted er med helt i front på IT området, og udnyttelse af det nyeste IT teknologi og digitalisering af virksomheden er i fuld gang. Det gælder både ude i produktionen, i havvindmøllerne, på transformerstationerne og værkerne, el-nettet, ude hos forbrugerne og på tværs af organisationen. Deltagerne i IT workshoppen vil blive kastet ud i konkrete opgaver og få et indblik i IT i en global virksomhed.

For alle workshops gælder at pigerne kommer til at arbejde i en vekselvirkning mellem konkrete cases, praktiske opgaver og indblik i klimaudfordringerne.

Se program for dagen HER.

FORBEREDELSER FORUD FOR BESØGET

Pigerne skal forud for besøget:

  • Besøge Ørsteds hjemmeside på www.ørsted.dk og undersøge, hvilke produkter/services de tilbyder 
  • Se denne film om virksomheden: Love your home https://www.youtube.com/watch?v=56MhjXTcSCg
  • Forberede spørgsmål til de kvindelige medarbejdere om karrierevalg og/eller tanker ifm. uddannelsesvalg

 

Tektanken logo
Broen mellem skoler og virksomheder

Kontaktinformationer til arrangør

Naturvidenskabernes Hus - Tektanken
Tlf: +45 5211 6065
Tektanken@nvhus.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Naturvidenskabernes Hus - Tektanken
Tlf: +45 5211 6065
Tektanken@nvhus.dk