Tektanken

Alt kan løses med matematik og datalogi


Dato og tid

Onsdag d. 2. oktober 2019 kl. 09:30 til 15:45

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 1. oktober 2019 kl. 16:00

Sted

Google, Åbogade 15, 8200 Aarhus N Google
Åbogade 15
8200 Aarhus N

Arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk

Et samarbejde mellem
  og  Google logo

Læs mere om Google her


Prøv en ny måde at løse et velkendt problem: at skaffe sig en dansepartner til Les Lanciers inden gallafesten. Sammen med Googles ingeniører inden for software løser piger problemet kreativt med matematik og datalogi.

OPLEVELSER OG AKTIVITETER HOS VIRKSOMHEDEN
Dagen starter med en introduktion til Google i Aarhus. Herefter arbejder pigerne med matematiske problemstillinger og ser nærmere på, hvordan hverdagsproblemer kan løses med kreativ matematik. I forlængelse heraf lærer de at skrive et computerprogram, der vil føre til en løsning på det konkrete problem: at matche partnere til Lancier gallafesten.

I løbet af dagen er der rig mulighed for at møde kvinder (og mænd) fra både Google og Datalogistudiet i Aarhus. De vil fortælle, hvorfor de synes netop datalogi er spændende, samt hvad der motiverede dem til at vælge uddannelsen. 

Se program for dagen HER.


EMNEFELT OG PROBLEMSTILLINGER
Hvordan kan matematik og datalogi bruges til at løse konkrete problemer, der har stor betydning for menneskers liv? Med brug af hverdagseksempler viser Google, hvordan datalogi kan benyttes til at løse virkelige problemer.

Samtidig får pigerne chancen for at se, at datalogi ikke bare er for nørdede drenge - men rent faktisk er et kreativt værktøj, der kan bruges til at gøre en forskel i verden.

Brug besøget som en spændende måde at snuse til datalogifaget på universitetet, som inspiration til en SRP-opgave i matematik eller som virksomhedscase i fagene matematik og/eller programmering.


Google


Tektanken logo
Broen mellem skoler og virksomheder

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk