Tektanken

Fødevarekontrol i en topmoderne produktion


Dato og tid

Onsdag d. 12. september 2018 kl. 09:00 til 14:00

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 3. september 2018 kl. 16:00

Sted

Danish Crown
Østbirksvej 2
8700 Horsens
Denmark

Arrangør

Tektanken
+45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk

Danish Crown logo

Læs mere om Danish Crown her


Den kotelet du får til aftensmad kan du trygt spise uden at være bange for, at den er kontamineret med det ene eller det andet. Under besøget hos Danish Crown, får eleverne et indblik i, hvordan Danish Crown altid kan levere 100% sunde fødevarer.


Oplevelser og aktiviteter hos virksomheden
Dagen starter med en rundvisning i produktionen, hvor eleverne ser processen i forbindelse med produktionen af svinekød. Her kan de følge med i alle faser fra grisen kommer ind, til den er opdelt i et hav af højkvalitets fødevareprodukter.

Derefter arbejder eleverne med at tage prøver ude i produktionen, som senere analyseres i et laboratorie. Eleverne bliver derfor klogere på, hvordan virksomhedens kontrolelementer sikrer sunde fødevarer til forbrugerne.

I løbet af dagen er der rig mulighed for at møde forskellige medarbejdere på virksomheden. Her vil de fortælle om deres jobfunktioner og hvad der motiverede dem til at arbejde med fødevareproduktion.

Se program for dagen HER.

Emnefelt og problemstillinger
Hvordan kan man være helt sikker på, at maden, der produceres til forbrugerne, er spiseligt og ikke kontamineret af bakterier eller andet? Hvilke fagligheder tages i brug, når man arbejder med fødevarekontrol? Og hvordan kontrolleres produkterne?

På Danish Crown har de et højteknologisk laboratorium, hvor der dagligt tages en hel stribe af prøver på deres produktion af svinekød. Det er sådanne test, der er med til at sikre et højkvalitets produkt, som er verdenskendt.

Besøget kan bruges til at lære mere om fødevarekontrol. Det vil også kunne give et indblik i de spændende karrieremuligheder, der er indenfor fødevarebranchen.

Emnet kan også bruges som inspiration til en SRP-opgave om fødevareproduktion, eller som virksomhedscase i fagene biologi, kemi og/eller bioteknologi.

Forberedelser forud for besøgskonceptet
Inden besøget på Danish Crown skal eleverne:

  • Læse Danish Crown Gæsteregler og Allergenpolitik (under materialer)
  • Forberede spørgsmål til Danish Crowns medarbejdere - om f.eks. deres arbejde eller motivation for karrierevalg
  • Se det virtuelle slagteri HER

Skolen skal sende en liste med deltagende elever og lærer(e) senest to uger forud for besøget. Herpå noteres det, om nogle af deltagerne har særlige madbehov.


OBS!
Vær opmærksom på, at der er lugt og synsindtryk som kan være hårde for sensitive elever.

Eleverne skal være iklædt praktisk tøj.

Det er ikke tilladt at bære smykker under besøget – heller ikke øreringe eller f.eks. akkupunkttur nåle.


Materialer fra virksomheden
Allergenpolitik
Gæsteregler

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Tektanken
+45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk