Tektanken

Uddannelse, innovation og teknologi på Navitas


Dato og tid

Onsdag d. 12. september 2018 kl. 09:00 til 14:45

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 29. august 2018 kl. 16:00

Sted

Navitas
Inge Lehmans Gade 10
8000 Aarhus C
Denmark

Arrangør

Tektanken
+45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk

Et samarbejde mellem

Tektanken logo 
og  Navitas logo
Læs mere om Navitas her


Hvad laver en ingeniør, og hvilke muligheder har du med en uddannelse som ingeniør eller maskinmester? Kom og oplev mulighederne, få fingrene i fagene og mød kvinder, der har valg disse karriereveje.

OPLEVELSER OG AKTIVITETER HOS VIRKSOMHEDEN
Dagen starter med en fælles præsentation af Navitas, hvor arrangements to arrangører – INCUBA og Ingeniørhøjskolen – har til huse. Derefter deles eleverne i to hold, der i turnus arbejder med praktiske opgaver indenfor ingeniørfagene; 

1. Kemi og bioteknologi 
Vær med til at undersøge, hvordan kemiske og bioteknologiske processer i fødevarer fungerer. I dette forsøg skal vi teste, hvilke processer gør, at brød bliver tørt og stift, når det bliver gammelt. Vi skal teste staling (stivelsesretrogradering) i hvedebrød vha. texture analyzer og diskutere effekten af emulgatorer og enzymer på staling.

2. IKT, elektronik og sundhedsteknologi
Opdag hvordan nye, intelligente sundhedsteknologier kan være med til at gøre en forskel for patienter og professionelle i sundhedssektoren. I denne workshop skal vi arbejde med, hvordan man måler EKG(hjerterytme), og hvordan kan man opsamle data fra målingerne og anvende dem til diagnosticering.

Efter frokost vil eleverne høre et kort oplæg om, hvad det vil sige at uddanne sig til maskinmester, samt hvilke karrieremuligheder der er, hvis de vælger denne uddannelse. 

Som en del af rundvisningen på Navitas får eleverne også mulighed for at besøge HoloDeck, hvor de ingeniørstuderende arbejder med 3D modellering og Virtual reality. Eleverne får indblik i, hvordan nye teknologier kan bruges i ingeniørarbejdet.  

Dagen afsluttes med et oplæg fra en ingeniør fra INCUBA, der vil fortælle, hvordan ingeniører arbejder med innovation og iværksætteri, samt give et billede af, hvad det vil sige at arbejde som ingeniør. 

Hele dagen igennem møder eleverne kvinder, der kan fortælle om, hvad der inspirerede dem til at vælge en naturfaglig og teknisk karrierevej.

Se program for dagen HER.

EMNEFELT OG PROBLEMSTILLINGER
Hvad laver en ingeniør? Hvordan er ingeniørstudiet? Og har jeg mon de kompetencer, det kræves for at arbejde med teknik og teknologi?  

Mød et spændende miljø på Navitas i Århus, hvor to aktører kan vise hvilke spændende muligheder der er for at være innovativ og udvikle teknologier der kan løse rigtige problemer som betyder meget for mange mennesker. 

FORBEREDELSER FORUD FOR BESØGET
Læreren 

  • I fald at tilbuddet udbydes bredt på skolen, skal den ansvarlige lærer formidle tilbuddet for de piger, det kunne være relevant for og tage imod tilmeldinger til aktiviteten 
  • Læreren er ansvarlig for at forberede de tilmeldte piger på dagens indhold, samt sørge for transport af pigerne til aktiviteten 
  • En liste med deltagere samt evt. madallergier sendes til aktivitetens kontaktpersonen mindst en uge før besøget – se kontakt info i det tilhørende program 
  • Husk at der skal deltage en lærer sammen med eleverne på dagen 


OBS!
Navitas giver sandwich til frokost på dagen, men eleverne kan medbringe penge, hvis de vil købe noget ekstra i kantinen.


 

Tektanken logo
Broen mellem skoler og virksomheder

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Tektanken
+45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk