Hop til hovedindholdet

Naturvidenskabernes Hus logo

Der er noget i gære


Sted

Sophus Fuglsang export-maltfabrik og Bryggeriet S.C. Fuglsang, Bryggerivej 2, 6100 Haderslev Sophus Fuglsang export-maltfabrik og Bryggeriet S.C. Fuglsang
Bryggerivej 2
6100 Haderslev

Der er noget i gære


Arrangementsbeskrivelse

Et samarbejde mellem

Tektanken logo  og   Grauballe logo
Læs mere om Fuglsang Bryghus her

Ølbryggeri er en af verdens ældste bioteknologi metoder, og elever kan i dette forløb få mulighed for at lære, hvordan denne disciplin mestres. Med udgangspunkt i fagene fra gymnasiet får eleverne i dette forløb mulighed for at se, hvordan øl bliver fremstillet. Besøget egner sig særligt til Bioteknologi, Biologi og kemi.

OPLEVELSER OG AKTIVITETER MED VIRKSOMHEDEN
Hos Sophus Fuglsang export-maltfabrik og Bryggeriet S.C. Fuglsang vil vi gerne invitere gymnasiets naturvidenskabelige klasser indenfor til en rundvisning i vores malteri og bryggeri.

Vi har sammensat et program målrettet eleverne i gymnasiets bioteknologi- og kemiklasser med fokus på de kemiske processer, der fører fra byg til bryg. 

Rundvisningen tager ca. to timer, hvor eleverne får mulighed for at få et indblik i hverdagen på et malteri og et bryggeri, og hvor de hører om de overvejelser, der ligger til grund for hele brygge-processen.

Besøget hos bryggeriet kan fungere som en del af forløbet med beerZymes, men kan også fungere som et særskilt besøg.

EMNEFELT OG PROBLEMSTILLINGER
Foruden indblik i maltning og brygning vil der afslutningsvis blive informeret om de mange forskellige professioner, der er brug for på virksomheden.

Forløbet kan fungere som et (tværfagligt) tema i fagene biologi/kemi og bioteknologi. Temaet kunne bl.a. indeholde følgende begreber:

  • bygkerne,
  • carbohydrater,
  • enzymer,
  • respiration,
  • bruningsreaktioner fx maillard,
  • humle og isomerisering,
  • gærceller,
  • fermentering,
  • carbonsyredannelse

FORBEREDELSER FORUD FOR BESØGET
Det forventes at eleverne har set denne film om virksomheden forud for besøget. På den måde kender de lidt til firmaets historie samt ser alt kører, idet det ikke er alle dage tapperi og sækkeanlæg kører.

Endvidere er det en fordel, at eleverne har kendskab til følgende begreber: bygkerne, carbohydrater, enzymer, respiration, bruningsreaktioner fx maillard,  humle og isomerisering, gærceller, fermentering og carbonsyredannelse.

KONTAKTINFORMATIONER
Kontakt claes@fuglsang.dk for nærmere aftale om rundvisning på Sophus Fuglsang export-maltfabrik og Bryggeriet S.C. Fuglsang

 

Tektanken logo
Broen mellem skoler og virksomheder