Tektanken

Hvem fejer for din dør?


Sted

Beam Sweepers, Salten Skovvej 4-6, 8653 Them Beam Sweepers
Salten Skovvej 4-6
8653 Them

Arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk

Et samarbejde mellem

Tektanken logo  og  Rambøll logo
Læs mere om Beam Sweepers her

Beam har i dag ca. 100 ansatte i Danmark og er en del af en større international koncern, der producerer fejemaskiner. Hos Beam beskæftiger de smede, elektrikere, personvognsmekanikere, lastvognsmekanikere, kontorpersonale og produktionsteknologer.

OPLEVELSER OG AKTIVITETER PÅ VIRKSOMHEDEN
Hvor kommer egentlig de karakteristiske fejemaskiner fra, som vi kender fra bl.a. gadebilledet og lufthavne, og hvad er historien bag denne geniale opfindelse? Beam designer og producerer en lang række forskellige lastvognsmonterede fejemaskiner. Eventyret begyndte i 1972, hvor man startede som entreprenørvirksomhed for Them Kommune og ombyggede nogle eksisterende fejemaskiner, så de blev tilpasset skandinaviske forhold, men siden har virksomheden udviklet sig til en virksomhed med eksport af specieldesignede fejemaskiner inden for rensning og fejning af veje, tunneler, landingsbaner, motorløbsbaner m.m. 

Se program for dagen HER

 FORBEREDELSE FORUD FOR BESØGET

  • Læs om Beam og undersøg, hvad de laver på hjemmesiden http://www.beamsweepers.com     
  • Undersøg lidt om de forskellige modeller af fejemaskiner, de producerer, samt hvad de bruges til. 
  • Beam arbejder med forskellige materialer. Undersøg egenskaberne ved jern, stål og rustfrit stål. Hvad er forskellen, og hvilke fordele og ulemper findes der ved deres anvendelse? Hvordan kan de bearbejdes? 
  • På virksomheden vil du møde forskellige faggrupper eksempelvis lager og logistik og kontormedarbejdere. Gå ind på hjemmesiden www.ug.dk og undersøg, hvilke adgangskrav der er til de enkelte uddannelser, der er beskrevet ovenfor. Fx kan du undersøge, hvor lang tid de varer, hvad lønnen er under uddannelsen, hvor i landet man kan gennemføre den osv. 
  • Udvælg en af nedenstående aktiviteterne, som du vil have særligt fokus på. Efter besøget skal du fremlægge aktivitetens arbejdsopgaver for de øvrige i klassen. 

 

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk