Tektanken

Glas, lys og liv


Sted

Gjerulff
Glarmestervej 1
8600 Silkeborg
Denmark

Arrangør

Tektanken
+45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk

Et samarbejde mellem

Tektanken logo  og  Tvilum
Læs mere om Gjerulff her

Glas er en vidunderlig opfindelse. Vi tager den som en selvfølge i vinduer, døre, hylder osv., men glasløsninger har udviklet sig, da vi har nye krav og ønsker til vores indretning.

OPLEVELSER OG AKTIVITETER PÅ VIRKSOMHEDEN
Gjerulff har specialiseret sig i mange forskellige glasløsninger, hvor eleverne får mulighed for at se og høre om de forskellige løsninger og deres udarbejdelse. Eleverne får bl.a. mulighed for at se, hvordan man laver passepartout til billeder, hvordan man kan udarbejde glasfacader til huse, samt hvordan man kan udarbejde aluminiumsløsninger ved brug af CNC-teknologi. Hør desuden om deres arbejde med klimasikringen af Jellingestenene, arbejdet ved buksekompagniet samt mange andre spændende arbejdsopgaver.

FORBEREDELSE FORUD FOR BESØGET

  • Drøft i klassen, hvad I tror at en glarmester laver?
  • Læs om Gjerulff på deres hjemmeside, og undersøg hvad de laver og har lavet. 
  • Undersøg egenskaberne ved glas. Herunder fordele og ulemper.
  • Udvælg en væg på skolen eller i dit eget hjem. Hvordan kunne I ændre det eksisterende rum med en glasløsning? Udvælg 5 forslag, tag billeder af nuværende væg, og tag jeres skitser og ideer med til Gjerulff. 
  • Udvælg en af aktiviteterne, som du vil have særlig fokus på. Efter besøget skal du fremlægge aktivitetens arbejdsopgaver for de øvrige i klassen. 
Tektanken logo
Broen mellem skoler og virksomheder

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Tektanken
+45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk