Tektanken

Asfalt og bloksten


Sted

KVM International A/S, Industrivej 24, 8620 Kjellerup KVM International A/S
Industrivej 24
8620 Kjellerup

Arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk

Et samarbejde mellem

Tektanken logo       ogDesigna
Læs mere om KVM her

På KVM får du også mulighed for at opleve, hvordan man ved at anvende en topmoderne maskinpark kan udarbejde anlæg, der kan producere asfalt til eksempelvis din cykelsti eller til vejen, du kører på hver dag. 

OPLEVELSER OG AKTIVITETER PÅ VIRKSOMHEDEN
Mange parkeringspladser og indkørsler til huse er belagt med bloksten. Du kender dem måske som fliser - men de hedder altså bloksten. Der stilles store krav til stenenes holdbarhed, men det forventes også, at stenene ikke flytter sig, så kørefladen forbliver jævn. Derfor vil du ofte se, at fliserne er lagt i et helt bestemt mønster og at den enkelte sten har en bestemt form. På KVM får du mulighed for at opleve, hvordan man designer formene på disse sten og hvordan man efterfølgende kan lave støbeformene til stenene. Prøv for eksempel at tælle, hvor mange sten der er brugt til at lave jeres skole eller den lokale p-plads.  

Måske er det ikke sten, der findes på p-pladsen, men i stedet asfalt. Her har KVM også store forventninger til holdbarhed og struktur, især hvis asfalten anvendes der, hvor vi kører på cykel eller i bil. Det kræver en god asfaltbelægning, for at asfalten skal kunne holde til al slags vind og vejr, og det stiller derfor store krav til produktionen.

FORBEREDELSE FORUD FOR BESØGET

  • Læs om KVM på deres hjemmeside og undersøg hvad de laver
  • Hvis du var ansvarlig for belægningen af blokstenene på den lokale p-plads, hvilken stenform vil du så vælge? Hvilken stenform vil du vælge ved siderne og hjørnerne af p-pladsen? Og hvor store skal de enkelte sten være? På dagen kan du få godkendt dit forslag af konstruktøren og industriteknikkerne. Måske får du et par forslag til forbedringer  
  • Ved besøget hos KVM vil du opleve forskellige metaltyper. Undersøg egenskaberne ved jern, stål og rustfrit stål. Hvilke fordele/ulemper findes der ved deres anvendelse og hvordan kan de bearbejdes? 
  • Udvælg en af aktiviteterne, som du vil have særlig fokus på. Efter besøget skal du fremlægge aktivitetens arbejdsopgaver for de øvrige i klassen. 
 
Tektanken logo
Broen mellem skoler og virksomheder

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk