Tektanken

Fra nedbrydning til genbrug


Sted

Kingo Karlsen A/S
F.L. Smidths Vej 17
8600 Silkeborg
Denmark

Arrangør

Tektanken
+45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk

Et samarbejde mellem

Tektanken logo    og    Designa
Læs mere om Kingo Karlsen A/S her

Hvordan sorterer man affald, så det kan genanvendes til ting, vi kan bruge i vores hverdag? Og hvad gør man egentlig med farligt affald, som er skadeligt for mennesker og natur? 

OPLEVELSER OG AKTIVITETER PÅ VIRKSOMHEDEN
Du får forklaret og vist de forskellige trin i en proces, hvor man fjerner en bygning. Samtidig får du forklaret, hvilke forskellige affaldstyper der er, og hvordan man sorterer, hvad der kan genbruges, og hvad der skal til farligt affald. 

I løbet af dagen får du også en gennemgang, af hvordan virksomheden laver biologisk rensning af forurenet jord, og du får lejlighed til at tage en jordprøve, som du ser nærmere på. 

FORBEREDELSE FORUD FOR BESØGET

  • Læs om Kingo på deres hjemmeside og undersøg hvad de laver.
  • Find ud af, hvornår Kingo er startet og hvordan virksomheden op igennem tiden har udviklet sig til det den er i dag.
  • Overvej hvor mange forskellige materialer der er når man fjerner et hus og, overvej hvilke af nedbrydningsprodukterne der kan være farlige for miljøet, og hvilke der typisk vil kunne genbruges.
  • I virksomheden har man ansat forskellige faggrupper eksempelvis maskinfører, bygningskonstruktører, miljøteknologer, ingeniører, kontor- og administrationsmedarbejdere. Gå ind på hjemmesiden ug.dk og undersøg, hvilke adgangskrav der er til de enkelte uddannelser der er beskrevet ovenfor, hvor lang tid de varer, mulighederne for løn under uddannelse og hor i landet man kan gennemføre dem.
  • Der findes også en uddannelse til branchen ”Nedbryderuddannelsen”. Gå ind på denne hjemmesiden og læs om uddannelsen.
  • Du får kendskab til forskellige trin i en nedbrydningsproces. Vælg ud fra det du ser en nedbrydningsaktivitet som du efter besøget fremlægger for de øvrige elever i klassen
 
Tektanken logo
Broen mellem skoler og virksomheder

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Tektanken
+45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk