Tektanken

Nedbrydning og genbrug af byggematerialer


Sted

Kingo Karlsen A/S, F.L. Smidths Vej 17, 8600 Silkeborg Kingo Karlsen A/S
F.L. Smidths Vej 17
8600 Silkeborg

Arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk

Et samarbejde mellem

Tektanken logo    og    Designa
Læs mere om Kingo Karlsen A/S her

Hvordan sorterer man affald, så det kan genanvendes til ting, vi kan bruge i vores hverdag? Og hvad gør man egentlig med farligt affald, som er skadeligt for mennesker og natur? 

OPLEVELSER OG AKTIVITETER PÅ VIRKSOMHEDEN
Hvad sker der egentlig når en bygning rives ned? Det kan du få svar på, når du besøger Kingo Karlsen A/S. De er Danmarks førende nedbrydningsvirksomhed med over 60 års erfaring i branchen. Temaet for besøget er ”Fra nedbrydning til genbrug” 

Kingo har adskillige gravemaskiner og nedbrydningsrobotter, som gør virksomheden i stand til at gennemføre nedbrydningsarbejde af enhver art. Lige fra små ændringer i eksisterende bygninger til totalnedbrydninger af kraftværker. 

Ud over nedbrydningsarbejdet dækker Kingos aktiviteter også modtagelse af jord til rensning samt salg af bl.a. grus fra knusning af modtagne materialer som beton og tegl. 

Kingo har også salg af genbrugsmaterialer til byggeri.  

Se program for dagen HER

FORBEREDELSE FORUD FOR BESØGET

  • Læs om Kingo på deres hjemmeside og undersøg hvad de laver.
  • Find ud af, hvornår Kingo er startet og hvordan virksomheden op igennem tiden har udviklet sig til det den er i dag.
  • Overvej hvor mange forskellige materialer der er når man fjerner et hus og, overvej hvilke af nedbrydningsprodukterne der kan være farlige for miljøet, og hvilke der typisk vil kunne genbruges.
  • I virksomheden har man ansat forskellige faggrupper eksempelvis maskinfører, bygningskonstruktører, miljøteknologer, ingeniører, kontor- og administrationsmedarbejdere. Gå ind på hjemmesiden ug.dk og undersøg, hvilke adgangskrav der er til de enkelte uddannelser der er beskrevet ovenfor, hvor lang tid de varer, mulighederne for løn under uddannelse og hor i landet man kan gennemføre dem.
  • Der findes også en uddannelse til branchen ”Nedbryderuddannelsen”. Gå ind på denne hjemmeside og læs om uddannelsen.
  • Du får kendskab til forskellige trin i en nedbrydningsproces. Vælg ud fra det du ser en nedbrydningsaktivitet som du efter besøget fremlægger for de øvrige elever i klassen 

 
 

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk