Tektanken

Når fabrikker leveres i blokke


Sted

Haarup Maskinfabrik A/S, Haarupvej 9, 8600 Silkeborg Haarup Maskinfabrik A/S
Haarupvej 9
8600 Silkeborg

Arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk

Et samarbejde mellem

Tektanken logo   og    Designa
Læs mere om Haarup Maskinfabrik A/S her

En fabrik er bare en fabrik - eller er det? Hos Haarup Maskinfabrik oplever eleverne, hvordan det går til, når der skal leveres komplette fabriksanlæg til hele verden. 

OPLEVELSER OG AKTIVITETER PÅ VIRKSOMHEDEN
Haarup Maskinfabrik leverer komplette fabriksanlæg til produktion af blokke, fliser og belægnings sten. Virksomheden leverer specialdesignede løsninger til betonindustrien til hele verden. Firmaet blev grundlagt i 1964 som en enkeltmandsvirksomhed og er siden vokset, så der i dag er ansat 80 medarbejdere.

Ved besøget på Haarup Maskinfabrik vil eleverne møde de mange forskellige fagligheder, der arbejder på fabrikken. Blandt andet vil de opleve, hvordan en laserskærer programmeres til at håndtere de meget store metalplader. Undervejs vil eleverne også møde ingeniører, der udarbejder 3D tegninger af betonanlæg samt høre om, hvad det er sælgeren beskæftiger sig med.

Se program for dagen for dagen HER.

FORBEREDELSE FORUD FOR BESØGET

  • Læs om Haarup Maskinfabrik på deres hjemmeside og undersøg hvad de laver.
  • Undersøg hvordan man fremstiller cement, og hvilke egenskaber der er ved forskellige typer af cementblandinger
  • Undersøg egenskaberne ved jern, stål og rustfrit stål. Hvad er forskellen og hvilke fordele/ulemper findes der ved deres anvendelse. Hvordan kan de bearbejdes
  • På virksomheden vil du møde forskellige faggrupper. Smede, elektriker, ingeniører, maskintekniker og værktøjsmager. Gå ind på denne hjemmeside og undersøg hvilke adgangskrav der er til de enkelte uddannelser, der er beskrevet ovenfor. Undersøg hvor lang tid de varer, løn under uddannelse og hvor i landet, du kan gennemføre dem.
  • Udvælg en af de 6 nedenstående aktiviteterne, som du vil have særlig fokus på. Efter besøget skal du fremlægge aktivitetens arbejdsopgaver for de øvrige i klassen.

 

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk