Tektanken

Udvikling og konstruktion


Sted

Linatech A/S, Rydhaugen 9, 8620 Kjellerup Linatech A/S
Rydhaugen 9
8620 Kjellerup

Arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk

Et samarbejde mellem

Tektanken logo  og   Designa
Læs mere om Linatech A/S her

Der stilles store krav til opbygningen af metal- og trækonstruktioner. Men hvordan udformes konstruktioner, der er underlagt specifikke krav? Og hvorfor bruger man metal til nogle konstruktioner i stedet for træ?

OPLEVELSER OG AKTIVITETER HOS VIRKSOMHEDEN
Når vi ønsker at lave nye konstruktioner som eksempelvis huse, broer og skibe har vi ofte store krav til konstruktionernes holdbarhed. Ofte anvender vi forskellige metalkonstruktioner, da de kan formes og sammensættes efter vores ønske. De kan desuden opfylde høje krav til belastning og miljøpåvirkninger, hvilket kræver forskellige samlings-og konstruktionsteknikker.

Ved trækonstruktioner kan der eksempelvis anvendes skruer og beslag til at holde konstruktionen samlen, men ved metalkonstruktioner kræves der andre bearbejdnings- og samlingsteknologier.

Ved besøget på Linatech vil du møde en virksomhed, der er specialister i at udvikle og udarbejde specialløsninger i metal for mange forskellige kunder.

Se program for dagen HER.

FORBEREDELSER FORUD FOR BESØGET

  • Læs om Linatech på deres hjemmeside og undersøg hvad de laver.
  • Udarbejd en arbejdstegning, hvor du efterfølgende kan udklippe modellen og folde en terning med målene 7*7*7cm.
  • Ved Linatech får du mulighed for at lave din terning i metal, men hvordan skulle laserskæreren programmeres, hvis du var ansvarlig for optegning på pladen. Tag eksempelvis udgangspunkt i en plade på 100cm * 100 cm. På dagen kan du få godkendt dit forslag af Linatechs medarbejder. Måske får du et par forslag til forbedringer.
  • Ved besøget hos Linatech vil du opleve forskellige metaltyper. Undersøg egenskaberne ved jern, stål og rustfrit stål. Hvilke fordele/ulemper findes der ved deres anvendelse og hvordan kan de bearbejdes?
  • Udvælg en af aktiviteterne, som du vil have særlig fokus på. Efter besøget skal du fremlægge aktivitetens arbejdsopgaver for de øvrige i klassen.

 

 
 

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk