Tektanken

Vi arbejder for føden: Fra jord til bord


Dato og tid

Onsdag d. 2. oktober 2019 kl. 09:00 til 14:00

Tilmeldingsfrist

Søndag d. 1. september 2019 kl. 16:00

Sted

Fødevarestyrelsen, Stationsparken 31-33, 2600 Glostrup Fødevarestyrelsen
Stationsparken 31-33
2600 Glostrup

Arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk

Et samarbejde mellem
  og   
Læs mere om Fødevarestyrelsen her

Hvordan sikrer vi dyrevelfærd i landbruget? Opfatter dyr lys ligesom mennesker og har alle køer horn? Hvorfor skal vi egentlig lytte til De officielle Kostråd, som siger vi skal spise mindre sukker og mættet fedt? 

OPLEVELSER OG AKTIVITETER HOS VIRKSOMHEDEN
Hos Fødevarestyrelsen møder pigerne kvindelige medarbejdere inden for dyrevelfærd, veterinærmedicin og sund mad. På denne dag inviterer Fødevarestyrelsen indenfor til en dag med tre forskellige workshops om dyrevelfærd i landbruget samt sund mad:

Workshop 1: Opfatter dyr lys ligesom mennesker?
Mange af dyrene i landbruget holdes inde i stalde hele året. Hvordan sikrer man, at de både oplever dag og nat? Opfatter dyrene lys på samme måde som mennesker? Vi skal i workshoppen finde ud af, hvilke lysbølger forskellige dyr kan se. Derudover skal vi bygge et spektroskop, der kan måle lysbølger. Med spektroskopet skal vi se på, om der er forskel på lysbølgerne i naturligt lys fra solen og elektrisk lys fra en lampe. Til sidst skal vi tale om, hvordan man sikrer dyrenes velfærd i landbruget og vi skal bruge vores viden om lysbølger og dyrenes syn i denne snak.

Workshop 2: Har alle køer horn?
Ude i naturen har alle køer horn – men i landbruget har næsten ingen køer horn. Hvordan hænger det sammen? Hvorfor og hvordan fjerner man hornene? Pigerne skal i workshoppen bygge en model af et kohorn. Vi skal se på, hvilke strukturer, der indgår i et kohorn og hvad man kan gøre for at sikre, at det ikke gør ondt på koen, hvis man fjerner hornene. Til sidst skal vi tale om, hvorfor man fjerner hornene på koen og om det overhovedet er i orden.

Workshop 3: ”Spis mindre sukker” og ”Spis mindre mættet fedt”
… hedder to af De officielle Kostråd. I denne workshop skal pigerne undersøge, hvordan man skærer ned på mættet fedt, og hvordan en opskrift kan blive sundere ved at udskifte mættet fedt med umættet fedt. Derudover skal pigerne på en sjov måde erfare, hvor stort et sukkerindhold, der er i forskellige produkter. 

Under besøget får pigerne en forsmag på dyrevelfærd og sund mad samt et billede af, hvad en karrierevej inden for veterinærmedicin samt fødevarer og sund mad kan føre til.

Se program for dagen HER. 

FORBEREDELSER FORUD FOR BESØGET
Pigerne skal forud for besøget:

  • Besøge virksomhedens hjemmeside og undersøge, hvilke produkter/services de tilbyder 
  • Forberede spørgsmål til de kvindelige medarbejdere om karrierevalg og/eller tanker ifm. uddannelsesvalg

 

Tektanken logo
Broen mellem skoler og virksomheder

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk