Tektanken

Balance i et grønt system


Dato og tid

Onsdag d. 2. oktober 2019 kl. 09:00 til 14:00

Tilmeldingsfrist

Søndag d. 1. september 2019 kl. 16:00

Sted

Energinet , Tonne Kjærsvej 65, 7000 Fredericia Energinet
Tonne Kjærsvej 65
7000 Fredericia

Arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk

Et samarbejde mellem
  og   Bytelab logo
Læs mere om Energinet her

Hvordan får vi grøn strøm i stikkontakten, når vi vil tænde for Netflix? Og hvornår er det mest hensigtsmæssigt at tænde for Netflix? Hvordan kan vi få et 100 pct. bæredygtigt elsystem i Danmark?  

OPLEVELSER OG AKTIVITETER HOS VIRKSOMHEDED
Hos Energinet kan pigerne møde kvindelige medarbejdere inden for energiteknologi og it-ledelse, der er med til at skabe grøn omstilling af det danske energinet. Dagen byder på spændende workshops:

Balance i et grønt system Vinden blæser og solen skinner – bare ikke nødvendigvis, når du starter Netflix! Hvordan får vi grøn strøm i stikkontakten, lige når vi har brug for det? Hvor meget af dit daglige elforbrug kan egentlig flyttes? Og hvad med elbilerne? I Danmark har vi taget en beslutning; Elsystemet skal være forsynet af grøn energi allerede i 2030! Vær med til at undersøge, hvordan vi kan få et 100 pct. bæredygtigt elsystem i Danmark baseret på de energikilder, vi kender i dag.

Den gode oplevelse med IT IT-systemer er ikke bare kodesprog – det handler også om mennesker og om at skabe gode oplevelser. Når vi bygger IT-systemer, er det vigtigt, at vi tænker på, hvem der i sidste ende skal bruge systemet.  I workshoppen skal vi ”bygge” en app, der skal sikre, at vi som slutbruger nemt kan følge med i vores elforbrug, så vi ved, hvornår det er mest hensigtsmæssigt at tænde for Netflix.  Men er der forskel på systemet, hvis slutbrugeren ændrer sig, og det lige pludselig er jeres bedstemor på 65 år der skal bruge appen?

Under besøget får pigerne en forsmag på grøn energi og it-systemer samt et billede af, hvad en karrierevej inden for IT og som energiteknologi kan føre til.

Se program for dagen HER

FORBEREDELSER FORUD FOR BESØGET
Pigerne skal forud for besøget:

  • Besøge virksomhedens hjemmeside og undersøge, hvilke produkter/services de tilbyder 
  • Se denne film om virksomheden
  • Forberede spørgsmål til de kvindelige medarbejdere om karrierevalg og/eller tanker ifm. uddannelsesvalg

 

Tektanken logo
Broen mellem skoler og virksomheder

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk