Tektanken

Find den rette (robot)løsning


Dato og tid

Onsdag d. 2. oktober 2019 kl. 09:00 til 12:00

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 1. oktober 2019 kl. 16:00

Sted

Gibotech A/S
Datavej 15
5220 Odense SØ
Denmark

Arrangør

Tektanken
+45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk

Et samarbejde mellem
  og  Gibotech A/S logo
Læs mere om Gibotech A/S her

Hvordan skabes et bedre og mere effektivt arbejdsmiljø for mange mennesker hver eneste dag? Det har Gibotech svaret på: robotteknologi. Som en del af forløbet skal pigerne selv have opfinderkasketten på og finde robot-løsninger til ændreplejen.

OPLEVELSER OG AKTIVITETER HOS VIEKSOMHEDEN
Hvordan kan robotter gøre arbejdsdagen nemmere for mange mennesker hver eneste dag? Det skal pigerne blandet andet selv finde løsninger på, når de besøger Gibotech til Girls' Day in Science.

Pigerne får mulighed for at se, hvordan Gibotech løser behovet for at automatisere gentagende, ensidigt arbejde i industrien og på hospitaler. På besøget får pigerne indblik i hele processen: fra opgaven stilles af kunden til robotløsningen er samlet i montageafdelingen til test, og efterfølgende tilpasning, før den sendes til kunderne. Pigerne får også selv lov til at prøve kræfter med at styre en robotarm.

Som en del af arrangementet møder pigerne en kvindelig ingeniør, der fortæller om sin karrierevej og jobbet med robotudvikling.

Inden dagen rundes af skal pigerne præsentere deres egne robotløsninger, der skal løse et konkret behov i ældreplejen. Denne opgaver arbejdes der med på skolen inden besøget hos Gibotech.

Se program for dagen HER.

EMNEFELT OG PROBLEMSTILLINGER
Hvordan udvikler man en teknologisk løsning på et konkret behov? Og hvilke arbejdsopgaver har en ingeniør hos en robotvirksomhed?

Alt dette får pigerne indblik i hos Gibotech, der har et stærkt team af dygtige ingeniører og faglærte, der leverer robotløsninger til fødevareindustrien og hospitaler.

Forløbet lægger op til, at pigerne arbejder med engineering, da de selv skal udvikle konkrete løsninger på aktuelle problemer. Forløbet kan evt. bruges i fysik ift. teknologiforståelse eller i sammenhæng med et historieforløb om industrialisering af det danske samfund. Derudover falder forløbet ind i det timeløsefag 'Job og uddannelse'.

FORBEREDELSE FORUD FOR BESØGET
Pigerne skal udvikle en robotløsning til ældreplejen med udgangspunkt i opgaveoplægget under materialer. Deres løsninger skal fremlægges på virksomhedsbesøget.
 

EFTERBEHANDLING
Løsningen og virksomhedens feedback kan fremlægges for:

  • Drengene i klassen (hvis pigerne har arbejdet uden dem)
  • Ældrecentret som de har besøgt for at finde en problemstilling
  • Andre klasser


MATERIALER FRA VIRKSOMHEDEN
Opgavesæt

 

Tektanken logo
Broen mellem skoler og virksomheder


Odense Kommune logo”Odense Kommune har opfordret virksomheder inden for automation, it- og robotteknologi til at deltage for at støtte op om indsatsen ”Børnene i Robotbyen”, der skal ruste børn og unge til fremtidens samfund og arbejdsmarked.”

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Tektanken
+45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk