Naturvidenskabernes Hus - Tektanken logo

Cybersecurity, hemmelige koder og taktisk tænkning


Dato og tid

Onsdag d. 2. oktober 2019 kl. 08:30 til 16:00

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 30. september 2019 kl. 15:30

Sted

TDC Groups Digital Warehouse, Teglholmsgade 1, 2450 København SV TDC Groups Digital Warehouse
Teglholmsgade 1
2450 København SV

Cybersecurity, hemmelige koder og taktisk tænkning


Et samarbejde mellem
Tektanken logo      ogTDC Group logo
Læs mere om TDC Group her

Der er mange måder at arbejde med IT på. Du sidder ikke bare bag en computerskærm, ligesom security også er andet end det, du oplever ude i lufthavnen. Pigerne kommer med på en rutsjebanetur rundt i TDC Group, hvor de får lov til at opleve, hvordan IT og Security hænger uløseligt sammen, og at vi bliver mere afhængige af et godt og robust sikkerhedsteam.

OPLEVELSER OG AKTIVITETER HOS VIRKSOMHEDEN
Dagen starter med en introduktion til TDC Group og dagens program, som vil bestå af to forskellige workshops. Pigerne er på forhånd inddelt i teams á fem og vil blive guidet af nogle af TDC Groups kvindelige IT-talenter hele dagen. Hele dagen vil blive afholdt i TDC Groups Digital Warehouse, som før var en lagerhal, men er nu rammerne for et innovativt kontorlandskab.

Workshop 1 – Hvorfor er security vigtigt?
Security er det nye sort. Det er et felt, der boomer som aldrig før. Vi åbner op for snakken om cybersecurity, hvor pigerne selv er med til at styre samtalen om, hvordan man kan forebygge cyberkriminalitet ud fra deres egne hverdagsbrug fra sociale medier. Hvordan bliver man den bedste digitale borger? 

Workshop 2 – Få security ud i fingerspidserne
Pigerne skal her bære titlen som Junior Security Consultant, for nu skal de blandt andet dykke ned i, hvad det praktisk vil sige at arbejde i en sikkerhedsafdeling. De vil blive introduceret for en menu bestående af hemmelige koder, taktisk tænkning og samarbejde, som skal hjælpe dem med at beskytte deres kolleger, kunder og hele Danmark.

Piger kommer til at arbejde med en større case i forbindelse med workshop 2, men der vil være en sammenhæng mellem begge workshops. Vi ønsker, at de først opnår en forståelse af, hvorfor det bliver vigtigere og vigtigere at have fokus på cybersecurity, men de skal også gå hjem med fornemmelsen af, hvordan man på IT-manér kan arbejde med sikkerhed.

Program for dagen findes HER.

FORBEREDELSE FORUD FOR BESØGET
Lærerne skal forud for besøget:

  • Sende deltagerliste med elever og lærer minimum ti dage før besøget til Mette Pedersen, mail: metp@tdc.dk. Hvis nogle af pigerne har særlige madbehov, så tilsendes det også.
  • Inddele pigerne på forhånd i teams á fem.


Pigerne skal forud for besøget:

  • Besøge TDC Groups Instagram og Facebook for at undersøge, hvad TDC Group er for en virksomhed
  • Forberede spørgsmål til de kvindelige medarbejdere om karriereveje, jobfunktioner og/eller tanker ifm. uddannelsesvalg

 

Tektanken logo
Broen mellem skoler og virksomheder

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformationer til arrangør

Naturvidenskabernes Hus - Tektanken
Tlf: +45 5211 6065
Tektanken@nvhus.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Naturvidenskabernes Hus - Tektanken
Tlf: +45 5211 6065
Tektanken@nvhus.dk