Tektanken

Vær med til at bygge en software-robot


Dato og tid

Onsdag d. 12. september 2018 kl. 09:00 til 16:00

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 22. august 2018 kl. 16:00

Sted

TDC Group
Teglholmsgade 1
2450 København SV
Denmark

Arrangør

Tektanken
+45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk

Et samarbejde mellem
Tektanken logo     
ogTDC Group logo
Læs mere om TDC Group her

Hvordan programmeres en softwarerobot? Det er en opgave, som pigerne får helt ind under huden, når de til Girls' Day in Science besøger TDC Group – her skal de nemlig bygge deres egen softwarerobot.

OPLEVELSER OG AKTIVITETER HOS VIRKSOMHEDEN
Dagen starter med en introduktion til TDC Group og deres Robotics-afdeling i København, hvor pigerne møder dygtige kvindelige IT-talenter.

I teams á tre lærer pigerne at bygge en softwarerobot: pigerne fortæller robotten, hvad den skal og ser robotten udføre funktionerne i praksis. Robotter er software, som gør det samme som mennesker - bare hurtigere og mere fejlfrit. Dette bliver pigerne introduceret til gennem en række praktiske og sjove øvelser. Hvert team får tilknyttet en mentor fra TDC Group.

Der vil i løbet af dagen være rig mulighed for at snakke med de kvindelige IT-talenter om deres valg af uddannelse, IT-job og karriereforløb. Under besøget vil pigerne også få en introduktion til karriereveje inden for IT hos TDC Group.

Workshoppen afholdes i TDC Groups Digitale Warehouse, der oprindeligt var en lagerhal, men som nu er omdannet til et innovativt kontorlandskab.

Program for dagen findes HER.

EMNEFELT OG PROBLEMSTILLINGER
Pigernes opgave er at arbejde med flere mindre cases, hvor de skal lave mini scripts af/til softwarerobotter.

TDC Groups IT-talenter viser pigerne, hvordan de arbejder med robotter, og hvordan robotterne er med til at forenkle hverdagen og hjælper deres kunder. Pigerne vil opleve, at udvikling af robotter kræver god kommunikation, samarbejde og et digitalt mindset.

FORBEREDELSER FORUD FOR BESØGET
Lærer:

  • Der skal sendes en deltagerliste med elever og lærer minimum ti dage før besøget til Camilla Glad, mail: cagl@tdc.dk. Herpå skal det noteres, hvis nogle af pigerne har særlige madbehov
  • Pigerne inddeles i teams á 3 piger

Pigerne:

  • Besøg TDC Groups Instagram og Facebook for at undersøge, hvad TDC laver
  • Forbered spørgsmål om jobfunktioner og karriereveje til de kvindelige medarbejdere, de møder på dagen. Se HER et katalog over de kvinder, pigerne kommer til at møde på dagen.


 

Tektanken logo
Broen mellem skoler og virksomheder

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Tektanken
+45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk