Tektanken

En dag i den digitale sikkerheds tegn


Dato og tid

Onsdag d. 2. oktober 2019 kl. 09:00 til 16:30

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 1. oktober 2019 kl. 16:00

Sted

TDC Group
Teglholmsgade 1
2450 København SV
Denmark

Arrangør

Tektanken
+45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk

Et samarbejde mellem
Tektanken logo     ogTDC Group logo
Læs mere om TDC Group her

Der er mange måder at arbejde med IT på. Du sidder ikke bare bag en computerskærm, ligesom security også er andet end det, du oplever ude i lufthavnen. Pigerne kommer med på en rutsjebanetur rundt i TDC Group, hvor de får lov til at opleve, hvordan IT og Security hænger uløseligt sammen, og at vi bliver mere afhængige af et godt og robust sikkerhedsteam.

OPLEVELSER OG AKTIVITETER HOS VIRKSOMHEDEN
Dagen starter med en introduktion til TDC Group og dagens program, som vil bestå af to forskellige workshops. Pigerne er på forhånd inddelt i teams á fem og vil blive guidet af nogle af TDC Groups kvindelige IT-talenter hele dagen. Hele dagen vil blive afholdt i TDC Groups Digital Warehouse, som før var en lagerhal, men er nu rammerne for et innovativt kontorlandskab.

Workshop 1 – Hvorfor er security vigtigt?
Security er det nye sort. Det er et felt, der boomer som aldrig før. Vi åbner op for snakken om cybersecurity, hvor pigerne selv er med til at styre samtalen om, hvordan man kan forebygge cyberkriminalitet ud fra deres egne hverdagsbrug fra sociale medier. Hvordan bliver man den bedste digitale borger? 

Workshop 2 – Få security ud i fingerspidserne
Pigerne skal her bære titlen som Junior Security Consultant, for nu skal de blandt andet dykke ned i, hvad det praktisk vil sige at arbejde i en sikkerhedsafdeling. De vil blive introduceret for en menu bestående af hemmelige koder, taktisk tænkning og samarbejde, som skal hjælpe dem med at beskytte deres kolleger, kunder og hele Danmark.

Piger kommer til at arbejde med en større case i forbindelse med workshop 2, men der vil være en sammenhæng mellem begge workshops. Vi ønsker, at de først opnår en forståelse af, hvorfor det bliver vigtigere og vigtigere at have fokus på cybersecurity, men de skal også gå hjem med fornemmelsen af, hvordan man på IT-manér kan arbejde med sikkerhed.

Program for dagen findes HER.

FORBEREDELSE OG EFTERBEHANDLING AF BESØGET
Lærerne skal forud for besøget:

  • Sende deltagerliste med elever og lærer minimum ti dage før besøget til Mette Pedersen, mail: metp@tdc.dk. Hvis nogle af pigerne har særlige madbehov, så tilsendes det også.
  • Inddele pigerne på forhånd i teams á fem.


Pigerne skal forud for besøget:

  • Besøge TDC Groups Instagram og Facebook for at undersøge, hvad TDC Group er for en virksomhed.
  • Se denne film om TDC Group: www.xxx.com
  • Forberede spørgsmål til de kvindelige medarbejdere om karriereveje, jobfunktioner og/eller tanker ifm. uddannelsesvalg

EFTERBEHANDLING
Pigerne kan eventuelt fremlægge deres oplevelser, produkter og erfaringer for drengene i klassen fx via videoer eller billeder fra dagen.

 

Tektanken logo
Broen mellem skoler og virksomheder

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Tektanken
+45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk