Indlæser
Danmarks tang og mikroalger
Dato og tid
Onsdag d. 2. oktober 2019 kl. 09:00 til 16:00
Tilmeldingsfrist
Søndag d. 1. september 2019 kl. 16:00
Sted
Kattegatcentret,
Færgevej 4,
8500 Grenaa
Kattegatcentret
Færgevej 4
8500 Grenaa
Danmarks tang og mikroalger
Arrangementsbeskrivelse
Et samarbejde mellem
og
Læs mere om Kattegatcentret her
Hvilken betydning og funktion har tang og plankton i havet ud for Kattegatcenteret? Kan man spise tang? Og hvordan smager det egentlig?
OPLEVELSER OG AKTIVITETER HOS VIRKSOMHEDEN
På denne dag hos Kattegatcentret vil pigerne opleve, hvordan tang og plankton påvirker de danske farvande. Begge har de nemlig stor betydning og funktion i forhold til både miljø og liv i vandet. Og så er tang desuden en spiselig ting, som man kan lave mange forskellige delikatesser af.
I løbet af dagen vil pigerne komme igennem følgende to workshops:
1. Tang som fødevare og teknisk ingrediens - Tang er en spændende fødevare med mange muligheder. Vi bruger frisk tang til salat og chips, og udnytter tangens tekniske egenskaber til at lave gelékugler med smag.
2. Planteplankton i havet - Vi tager prøver af planteplankton i havet ud for Kattegatcentret – ser på de forskellige typer plankton i mikroskopet, og laver oceanografiske eksperimenter med springlag i laboratoriet.
Se program for dagen HER.
FORBEREDELSER FORUD FOR BESØGET
Pigerne skal forud for besøget:
- Besøge virksomhedens hjemmeside og undersøge, hvilke produkter/services de tilbyder
- Forberede spørgsmål til de kvindelige medarbejdere og studerende om karrierevalg og/eller tanker ifm. uddannelsesvalg
Find vej til arrangementet
Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >