Hop til hovedindholdet

Naturvidenskabernes Hus logo

Danmarks tang og mikroalger


Dato og tid

Onsdag d. 2. oktober 2019 kl. 09:00 til 16:00

Tilmeldingsfrist

Søndag d. 1. september 2019 kl. 16:00

Sted

Kattegatcentret, Færgevej 4, 8500 Grenaa Kattegatcentret
Færgevej 4
8500 Grenaa

Danmarks tang og mikroalger


Arrangementsbeskrivelse

Et samarbejde mellem

tektanken.png  og  
 Kattegatcentret.png

Læs mere om Kattegatcentret her

Hvilken betydning og funktion har tang og plankton i havet ud for Kattegatcenteret? Kan man spise tang? Og hvordan smager det egentlig?

OPLEVELSER OG AKTIVITETER HOS VIRKSOMHEDEN
På denne dag hos Kattegatcentret vil pigerne opleve, hvordan tang og plankton påvirker de danske farvande. Begge har de nemlig stor betydning og funktion i forhold til både miljø og liv i vandet. Og så er tang desuden en spiselig ting, som man kan lave mange forskellige delikatesser af. 

I løbet af dagen vil pigerne komme igennem følgende to workshops:

1. Tang som fødevare og teknisk ingrediensTang er en spændende fødevare med mange muligheder. Vi bruger frisk tang til salat og chips, og udnytter tangens tekniske egenskaber til at lave gelékugler med smag.

2. Planteplankton i havet Vi tager prøver af planteplankton i havet ud for Kattegatcentret – ser på de forskellige typer plankton i mikroskopet, og laver oceanografiske eksperimenter med springlag i laboratoriet.

Se program for dagen HER.

FORBEREDELSER FORUD FOR BESØGET
Pigerne skal forud for besøget: 

  • Besøge virksomhedens hjemmeside og undersøge, hvilke produkter/services de tilbyder  
  • Forberede spørgsmål til de kvindelige medarbejdere og studerende om karrierevalg og/eller tanker ifm. uddannelsesvalg 

 

Tektanken logo
 

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >