Tektanken

Design fremtidens bæredygtige bolig


Dato og tid

Onsdag d. 1. august 2018 kl. 09:00 til Søndag d. 30. juni 2019 kl. 17:00

Tilmeldingsfrist

Søndag d. 16. juni 2019 kl. 10:00

Sted

Solar, Industrivej Vest 43, 6600 Vejen Solar
Industrivej Vest 43
6600 Vejen

Arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk

Solar logo

Læs mere om Solar her


Hvordan kan fremtidens energirigtige bolig se ud? Solars eksperter i energiteknologier sparrer med eleverne, der skal få idéer til, undersøge, designe og formidle deres bud på en energirigtig bolig.

Oplevelser og aktiviteter på virksomheden
Det første besøg er en ekspertmesse, hvor eleverne kan stille spørgsmål til Solars eksperter inden for udvalgte energiteknologier f.eks. belysning, varmepumper og solceller. Eleverne ser samtidig energibesparende teknologier demonstreret i Solars Explorium. Eksperterne er typisk faglærte medarbejdere med f.eks. en elektrikeruddannelse, som til daglig arbejder med rådgivning af Solars kunder.

På det andet besøg skal eleverne præsentere deres bud på en energirigtig bolig overfor Solars eksperter.

Emnefelt og problemstillinger
Vi skal spare på energien, fordi energi er en begrænset ressource og fordi energiproduktion udleder stoffer, der bl.a. ændrer klimaet. I Danmark er 30% af vores energiforbrug i hjemmet til f.eks. opvarmning og lys. Så der er meget at vinde ved at mindske energiforbruget i hjemmet - og her er Solar eksperter.

I besøgskonceptet skal eleverne arbejde med energibegrebet og energiformer, og man kan undervejs inddrage forskellige former for energiproduktion.

På Solar får eleverne praktisk erfaring med konkrete energiteknologier, som de skal undersøge og vurdere ift. deres eget bud på et energirigtigt hus.

Forberedelser forud for besøgskonceptet
Inden det første besøg skal eleverne arbejde med energibegrebet og have forberedt spørgsmål til Solars eksperter om de forskellige energiteknologier.

Eleverne skal også arbejde med sammenhængen mellem energiproduktion og klimaændringer. Mellem de to besøg skal eleverne arbejde med deres eget bud på en energirigtig bolig, og de skal forberede en præsentation af deres løsning, som vises ved det afsluttende besøg.

Desuden kan eleverne på forhånd sætte sig ind i, hvilken type virksomhed, Solar er, og forberede spørgsmål til eksperterne omkring deres valg af uddannelse, job og daglige arbejdsopgaver.


OBS! 
Forløbet strækker sig over to gange, hver á tre timers varighed.

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk