Naturvidenskabernes Hus - Tektanken logo

Naturvidenskab på SDU


Dato og tid

Onsdag d. 30. september 2020 kl. 08:45 til 15:00

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 1. september 2020 kl. 16:00

Sted

SDU, Det Naturvidenskabelige Fakultet, Campusvej 55, 5230 Odense M SDU, Det Naturvidenskabelige Fakultet
Campusvej 55
5230 Odense M

Naturvidenskab på SDU


GIRLS' DAY IN SCIENCE
HOS SYDDANSK UNIVERSITET 


Hos det naturvidenskabelige fakultet på SDU vil I møde nogle af vores seje kvinder, som studerer og arbejder med naturvidenskab. 
I løbet af dagen skal I deltage i to workshops, hvor I bl.a. skal undersøge kræfterne i Universet og blive klogere på plastik, når I skal prøve at fremstille bioplast i laboratoriet.  Vi skal også snakke om, hvad en karrierevej inden for fysik og kemi kan føre til.  Pigerne skal deltage i disse workshops:  

1. Fra atomer til galakser – en rejse med fysikken mod det ukendte univers 
Undrer du dig over, hvad vi selv og stjernerne, ja hele Universet er lavet af? Hvordan Universet og vi blev skabt, og hvad der gemmer sig derude? Synes du, at emner som mørkt stof, mørk energi og sorte huller, kosmiske eksplosioner i gigantiske galaksehobe, kvarker og elektroner og nye naturkræfter lyder spændende? Vi skal i denne workshop undre os og stille spørgsmål sammen, og se om vi kan finde svar på nogle af spørgsmålene ved hjælp af fysik. Vi eksperimenterer og diskuterer, så vi får en forståelse for nogle af de kræfter, der virker i Universet. Kræfter der også er på spil i din hverdag, uden du måske tænker over det. 

Undervisere: Partikelfysiker, Mette Lindharth Als Kristensen, Forskningsleder i kosmologi og astrofysiker, Mads Toudal Frandsen samt fysik-studerende fra SDU. 

 
2. Bliv klog på plastik og prøv selv at lave bioplast  
Plastik er ikke bare plastik. Der er stor forskel på fremstilling, egenskaber og anvendelse. For at blive klog på plastik, må vi bruge vores kemiske viden om polymerer, som plastikken helt basalt hører til. I workshoppen går vi helt ned på atom-niveau og helt ud på verdens-skala. Du hører om de første former for bioplast, og i workshoppen prøver du at fremstille det i laboratoriet. Du bliver klog på det basale, alt det smarte og de udfordringer, vi står overfor. Det er svært at forestille sig en verden uden plast, men vi kan sagtens forestille os en verden, hvor vi arbejder med plast på andre måder. Det begynder ved at forstå plast, og du kan starte her. 

Undervisere: Ph.d. i Kemi, Lilian Skytte og Kemi-studerende fra SDU.  


VÆR GODT FORBEREDT
Hvis I forbereder jer godt inden besøget, får vi alle det bedste ud af dagen. Derfor beder vi jer om følgende: 

  • Læs programmet grundigt og videresend programmet til pigerne  
  • Besøg vores hjemmeside og undersøg hvem vi er, og hvad vi laver. 
  • Skriv spørgsmål ned, som I gerne vil have vores kvindelige studerende, ph.d.-studerende og forskere til at svare på. Det kan være tanker om uddannelse, job og fremtid.  

VIGTIG INFORMATION
  • Syddansk Universitet giver frokost


Et samarbejde mellem


Tektanken logo   og   TDC Group logo

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformationer til arrangør

Naturvidenskabernes Hus - Tektanken
Tlf: +45 5211 6065
Tektanken@nvhus.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Naturvidenskabernes Hus - Tektanken
Tlf: +45 5211 6065
Tektanken@nvhus.dk