Hop til hovedindholdet

Naturvidenskabernes Hus - Tektanken logo

Vandets betydning i samfundet


Dato og tid

Tirsdag d. 29. september 2020 kl. 09:00 til Onsdag d. 30. september 2020 kl. 14:00

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 1. september 2020 kl. 16:00

Sted

AVK, Bizonvej 1, Skovby, 8464 Galten AVK
Bizonvej 1, Skovby
8464 Galten

Vandets betydning i samfundet


Arrangementsbeskrivelse

GIRLS' DAY IN SCIENCE HOS AVK 

Hos AVK vil I møde nogle af vores seje kvinder, der gør en forskel for mennesker i hele verden. Gennem workshops og praktiske aktiviteter kommer I til at opleve, hvordan vi arbejder med vandforsyning, håndtering af spildevand og udnyttelsen af ressourcerne i vandet. Vi skal også snakke om, hvad en karrierevej inden for vand kan føre til. Pigerne skal deltage i disse workshops:  

1. Pas på vores vand 
Vand er grundlag for alt liv på denne jord, og det er en menneskeret at have adgang til rent drikkevand. Over 780 millioner mennesker lever i dag uden direkte adgang til rent, sundt drikkevand. På denne workshop skal du være med til at tænke ud af boksen. Du skal være med til at skabe et sikkert vandforsyningssystem, der kan tage højde for gængse påvirkninger som tørke, oversvømmelser, jordskælv eller massive forureninger. 

2. Stop forurening af søer og floder
Mere end 670 millioner mennesker besørger deres nødtørft i det åbne landskab, og 80% af spildevandet fra dem, som har adgang til toiletforhold, bliver ikke sendt til et rensningsanlæg, men derimod direkte ud i floder eller havet uden nogen form for rensning. På denne workshop skal du lave en model, der beskriver, hvorledes man kan stoppe forurening af søer og floder fra spildevand.

3. Vandets kredsløb i verden 
Vand indeholder mange ressourcer. Ved rensning af drikkevand skabes der affaldsprodukter og ved rensning af spildevand opstår der andre biprodukter, der alle kan være med til at udfylde en plads i den cirkulære økonomi. Vi låner vandet fra naturen, og vi skal gerne levere vandet tilbage til naturen uden at skabe forandringer i økosystemet. På denne workshop skal du lave den perfekte model for et cirkulært system, der både udnytter ressourcerne fra vandets tur igennem samfundet, og samtidig en model for vandets cirkel fra vugge til vugge i naturen.  


VÆR GODT FORBEREDT
Hvis I forbereder jer godt inden besøget, får vi alle det bedste ud af dagen. Derfor beder vi jer om følgende: 

  • Læs programmet grundigt og videresend programmet til pigerne  
  • Besøg vores hjemmeside og undersøg, hvem vi er, og hvad vi laver 
  • Se vores film HER 
  • Skriv spørgsmål ned, som du gerne vil have svar på af vores kvindelige medarbejdere eller samarbejdspartnere fra Aarhus Universitet og Orbicon. Det kan være tanker om uddannelse, job og fremtid 

VIGTIG INFORMATION
  • AVK giver frokost
Et samarbejde mellem
  ogDTU logo

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformationer til arrangør

Naturvidenskabernes Hus - Tektanken
Tlf: +45 5211 6065
Tektanken@nvhus.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Naturvidenskabernes Hus - Tektanken
Tlf: +45 5211 6065
Tektanken@nvhus.dk