Tektanken

Design, digital kommunikation og kemisk slikfremstilling


Dato og tid

Onsdag d. 2. oktober 2019 kl. 08:30 til 14:30

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 30. september 2019 kl. 16:00

Sted

Teknisk Gymnasium Silkeborg, Kejlstrupvej 87, indgang A , 8600 Silkeborg Teknisk Gymnasium Silkeborg
Kejlstrupvej 87, indgang A
8600 Silkeborg

Arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk

Et samarbejde mellem
  og  TGS logo

Læs mere om Teknisk Gymnasium Silkeborg her

Hvordan er det at gå på et teknisk gymnasium? Og hvilke fag har man egentlig? Kom til Girls’ Day in Science på Teknisk Gymnasium Silkeborg og oplev, hvordan det er at være studerende netop der.

OPLEVELSER OG AKTIVITETER HOS VIRKSOMHEDEN
Teknisk Gymnasium Silkeborg inviterer til en spændende og lærerig dag med naturvidenskab, kommunikation og design i fokus. Det bedste ved dagen er, at det kun er piger der er inviteret.

Piger kan være mindst lige så seje til det der med kemi og computere som drenge. Derfor får alle piger nu mulighed for at udforske naturvidenskaben under vejledning af piger fra Teknisk Gymnasium Silkeborg (TGS). Dette foregår i fire workshops:

Biotech Hvad sker der når vi smager? Lær at fremstille smagsstoffer på kemisk vis og prøv kræfter med kemisk slikfremstilling. Lær også, hvad der sker med maden, når vi skal omsætte den til energi i kroppen.

Teknologi/design Med fokus på materialer og genbrugstanken, skal I produktudvikle og fremstille designs, hvor ét produkt, der oprindeligt er designet til ét bestemt formål nu skal redesignes, så det bliver til noget nyt og anderledes. I skal hjemmefra medbringe ting og sager - eksempelvis dåser, knapper, dimser, diverse restmaterialer, nips, etc. Eller et færdigt produkt, som I tænker, kan omarbejdes til et helt nyt produkt.

Science Nogle ting kan svæve i luften og andre ting kan flyde på vandets overflade. Men har vi tænkt på hvorfor, dette er muligt? Det bør vi undersøge nærmere!

Kommuikation og IT Har du prøvet at blive overset? Eller endnu værre at blive misforstået? Hvis svaret er JA, er det fordi du har kommunikeret forkert. Så simpelt er det. I faget Kommunikations.IT arbejder vi med skarp kommunikation, der kan skære sig gennem al den støj, der fylder dagligdagen. På Girls Days In Science skal vi arbejde med den mest konkrete form for kommunikation nemlig logoer. Medbring egen computer.

Se program for dagen HER.

FORBEREDELSER FORUD FOR BESØGET
Pigerne skal forud for besøget: 

  • Besøge skolens hjemmeside  og undersøge, hvilke studieretninger, de tilbyder 
  • Forberede spørgsmål til de piger, de møder, om valg af studieretning og/eller tanker ifm. uddannelsesvalg 
  • Være ligeligt fordelt på de fire workshops


Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Tektanken
Tlf: +45 2971 5408
Tektanken@nvhus.dk