Hop til hovedindholdet

Naturvidenskabernes Hus logo

Hvordan imødekommer Danish Crown kundernes krav til fødevarer – før, nu og i fremtiden?


Dato og tid

Mandag d. 12. november 2018 kl. 09:00 til 14:00

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 1. oktober 2018 kl. 16:00

Sted

Danish Crown, Østbirksvej 2, 8700 Horsens Danish Crown
Østbirksvej 2
8700 Horsens

Hvordan imødekommer Danish Crown kundernes krav til fødevarer – før, nu og i fremtiden?


Arrangementsbeskrivelse



Læs mere om Danish Crown her


Hvordan har Danish Crown udviklet sig til verdens største producent og eksportør af svinekød? Hvilken historie ligger der bag denne udvikling, og hvordan kan man anvende alle grisens dele fra snude til hale.


Oplevelser og aktiviteter på virksomheden
Eleverne har mulighed for at besøge et topmoderne og højteknologisk slagteri, hvor de får en rundvisning og følger slagteprocessen fra grisens ankomst til færdigt produkt.

Under besøget er der fokus på:

  • Hvilke krav stiller kunderne og det omgivende samfund til Danish Crown?

Eleverne får også indsigt i, hvorledes Danish Crown udvikler nye fødevareprodukter til forskellige områder i verden, samt hvordan virksomhedens affaldsprodukter udnyttes til biogasproduktion.
 

Emnefelt og problemstillinger
Danmark figurer ofte som et af de mest kødspisende lande i verden, men hvad skyldes dette? Er det på grund af vores høje krav til fødevaresikkerheden? Skyldes det vores kulturelle arv som landbrugsland eller skyldes det Danish Crowns mange års kendskab til danskernes ønske?

Ved at arbejde med Danish Crown kan man arbejde med mange af naturfagenes færdigheds- og vidensmål. Fagene historie og samfundsfag kan med fordel også inddrages (andelsbesvægelsen, bæredygtighed, økologi, etik og dyrevelfærd).

Se under links, hvilke fælles mål der dækkes samt eksempler på arbejdsspørgsmål, som eleverne kan arbejde med.
 

Forberedelser forud for besøgskonceptet
Inden besøget på virksomheden forventes, at eleverne har arbejdet med Danish Crowns hjemmeside.

Før og efter besøget kan det anbefales, at eleverne har arbejdet med følgende emner:

  • Slagteriers udvikling i DK
  • Danish Crowns historie
  • Samhandel
  • Forædling og avl af grise gennem årerne
  • Fødevaresikkerhed
  • Økologi/dyrevelfærd/traditionel drift
  • Ernæringssammensætning
  • Energioptimering på Danish Crown (forbrug af strøm, vand, varme ect.) – udvikling gennem årerne
  • Affald fra produktionen
  • Jobtyper i virksomheden
  • Prisdannelse på svin
  • Visioner for DC

Efter besøget kan eleverne fremlægge deres viden om ovenstående og/eller lave ”Projekt Leverpostej”.


OBS!
Inden besøget skal eleverne informeres om, at der kan være anderledes lyde og lugte på et slagteri og at døde dyr er synlige

Det er animalsk fødevareproduktion

Det er ikke tilladt at tage billeder ved besøget

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >